Planul tau de ingrijire orala

[image thumbnail=”http://medicaltours.ro/blog/wp-content/uploads/2013/05/plan_dentar.jpg” fullsize=”http://medicaltours.ro/blog/wp-content/uploads/2013/05/plan_dentar.jpg” align=”right” alt=”” border=”on” width=”” height=”320″] Periajul dentar nu este suficient pentru mentinerea sanatatii orale. Exista o serie de pasi care trebuie respectati pentru sanatatea dintilor si a cavitatii bucale. Iata ce ar trebui sa aveti in vedere:

1. Fiti constient de ceea ce trebuie sa faceti pentru sanatatea dintilor dvs.
Discutati cu dentistul dvs. sau cu orice specialist din domeniul sanatatii orale despre modul in care starea dvs. de sanatate poate afecta starea dintilor sau a cavitatii bucale. De exemplu, tratamentele impotriva cancerului, sarcina, bolile de inima, diabetul, aparatele sau protezele dentare pot influenta sanatatea orala si este posibil sa fie nevoie sa va schimbati obiceiurile. Nu uitati sa-i spuneti medicului dvs. daca ati observat o schimbare a starii generale de sanatate sau daca ati inceput un tratament medicamentos intre timp.

2. Puneti la punct si urmati un ritual de igiena orala zilnica
In urma unei discutii prealabile cu medicul dvs., puteti pune la punct un ritual de igiena orala care sa poata fi urmat in fiecare zi. De exemplu, persoanele care sufera de diabet sau gravidele pot avea nevoie de sfaturi suplimentare si uneori de tratamente specifice pentru pastrarea sanatatii orale. Fiti siguri ca ati inteles ce presupun aceste tratamente suplimentare si incercati sa le integrati in rutina dumneavoastra zilnica.

3. Folositi fluor
Fluorul poate fi benefic atat pentru copii, cat si pentru adulti. Fluorul intareste dintii in formare ai copiilor si previne aparitia cariilor. Pasta de dinti si apa de gura contin fluor. Este posibil ca nivelul de fluor care se gaseste in apa de la robinet sa nu fie suficient de mare si sa fie nevoie de suplimente de fluor. Luati legatura cu reteaua locala de distributie a apei pentru a afla care este nivelul de fluor din regiunea dvs. Discutati cu medicul dvs. despre cantitatea de fluor de care aveti nevoie pentru a vedea daca trebuie sa vi se administreze suplimente de fluor sau daca este nevoie sa folositi produse de igiena orala care sa contina mai mult fluor.

4. Spalati-va pe dinti si folositi ata dentara zilnic
Spalati-va pe dinti de cel putin 2 ori pe zi (dimineata si seara inainte de culcare) si folositi ata dentara cel putin o data pe zi. Cel mai bine ar fi sa va spalati pe dinti dupa fiecare masa sau gustare. Acest obicei ajuta la indepartarea placii dentare, care, in combinatie cu dulciurile, formeaza acizii responsabili de aparitia cariei dentare. Placa bacteriana este responsabila si de aparitia gingivitei sau a altor probleme gingivale.
Apa de gura antibacteriana reduce nivelul bacteriilor care provoaca tartrul si gingivita, iar apa de gura pe baza de fluor poate preveni caria dentara.

5. Mentineti o dieta echilbrata si reduceti numarul gustarilor
Trebuie sa aveti o alimentatie variata, dar si sa reduceti consumul alimentelor care contin zahar si amidon (de exemplu, prajituri, torturi, placinte, bomboane, inghetata, fructe uscate si stafide, bauturi nealcoolice, chipsuri). Aceste alimente produc cea mai mare cantitate de acid care declanseaza formarea cariilor. Daca trebuie neaparat sa luati o gustare, spalati-va pe dinti dupa sau mestecati guma fara zahar.

In plus, va sfatuim sa efectuati un control dentar la fiecare 6 luni. Va asteptam la o consultatie!

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?