Implantul dentar – procedura chirurgicala

[image thumbnail=”http://medicaltours.ro/blog/wp-content/uploads/2012/11/implant.png” fullsize=”http://medicaltours.ro/blog/wp-content/uploads/2012/11/implant.png” align=”right” alt=”” border=”on” width=”” height=”280″]Dintii lipsa pot provoca pierderea in volum a mandibulei si, in consecinta, imbatranirea prematura a fetei. O punte pe implanturi dentare este o solutie simpla pentru stoparea acestui proces.
Pentru a avea dinti noi, etapa preliminara este o examinare realizata de catre dentistul dumneavoastra pentru evaluarea sanatatii orale .

In timpul consultatiei este posibil ca, pentru punerea implanturilor dentare, sa aveti posibilitatea de a alege intre o interventie clasica si o interventie asistata.

Pentru interventia asistata, este necesar un computer tomograf, care ii permite medicului planificarea totalitatii interventiilor dentare inainte de a incepe. Tehnica de microchirurgie este folosita pentru pozitionarea implantului dentar Aceasta tehnica chirurgicala minim invaziva reduce durerea postoperatorie asociata in mod normal interventiilor clasice. De asemenea, elimina nevoia firelor de sutura si reduce in mod considerabil dimensiunea edemelor, precum si jena si durerea asociate punerii implanturilor prin metodele clasice.

Iata diferentele intre cele doua metode:

Interventia clasica

Pentru interventia clasica, implantologul are nevoie de o radiografie pentru a vedea cum se prezinta mandibula. Adesea, medicul dentist face o evaluare a starii actuale a dintilor si a mandibulei.

Interventia asistata

Dupa realizarea computer tomografiei, implantologul planifica etapele de lucru pentru aplicarea implanturilor. Plecand de la aceasta planificare, este creat un ghid care il va ajuta pe medicul dentist sa plaseze implanturile dentare in pozitie optima. Desigur, se face si o amprentare in acest scop. Avantajul cel mai mare il constituie faptul ca practicianul poate vedea osul in care se pun implanturile 3D, iar ghidul chirurgical face practic imposibila o greseala la aplicarea acestora.

In acest timp, un laborator prelucreaza dintii provizorii, astfel incat acestia sa fie gata pentru a fi aplicati in acelasi timp cu implanturile dentare.

Interventia clasica
Etapele interventiei clasice sunt urmatoarele:
– Va este administrata o anestezie locala
– Implantologul aplica implanturile dentare. In cazul in care dentistul nu a vazut un computer tomograf si pentru aceasta tehnica, riscul de esec este foarte mare.
– Implantologul pune, eventual, o punte provizorie pe implanturile dentare, astfel incat sa puteti manca pe toata perioada procesului de cicatrizare.
Interventia asistata
Etapele microchirurgiei sunt urmatoarele:
– Va este administrata o anestezie locala
– Impantologul aplica implanturile dentare cu ajutorul unui ghid chirurgical si al microchirurgiei
– Dupa ce sunt aplicate implanturile dentare, dentistul fixeaza puntea dentara provizorie
La 4-6 luni de la aplicarea implanturilor se poate face incarcarea lor de catre protetician cu coroanele sau puntea ceramica definitiva.

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?