Extractia dentara

De ce poate fi necesara extractia unui dinte?

Extractia unui dinte se impune din mai multe motive:

• Caria a deteriorat structura dintelui
• Infectia a distrus mare parte din dinte si din os
• Dintii sunt inghesuiti

Multi specialisti recomanda extractia dintilor care au erupt partial. Bacteriile pot intra in jurul dintelui partial erupt si pot provoca o infectie care se poate extinde la nivelul osului, cauzand probleme grave. Dintii inclusi imping in gingie, desi nu mai exista suficient spatiu pentru acestia. Presiunea exercitata poate sa afecteze si radacinile dintilor alaturati. Extractia unui astfel de dinte poate adesea ajuta la prevenirea unei infectii, a problemelor dintilor alaturati si a osului.

Cum se realizeaza extractia dentara?

Inainte de extractie, medicul dentist va analiza istoricul dvs. medical si dentar si va face radiografiile necesare.
Radiografiile permit observarea lungimii, formei si pozitiei dintelui si osului. Cu ajutorul acestor informatii, medicul dentist poate estima gradul de dificultate a acestei proceduri şi decide daca este nevoie de interventia unui specialist in chirurgie orala.

Inainte de extractie, zona din jurul dintelui va fi anesteziata. Dentistii folosesc un anestezic local pentru a amorti zona de unde va fi extras dintele.
In cazul unei extractii simple, odata zona anesteziata, radacina dintelui este slabita cu ajutorul unui instrument denumit elevator, urmand ca dintele sa fie extras cu un forceps dentar. Este posibil ca medicul dvs. sa considere necesara remodelarea osului. Dupa aceasta, poate inchide incizia prin sutura.

La ce ma pot astepta dupa o extractie dentara?

Este foarte important sa mentineti zona curata pentru a preveni infectia imediat dupa extractie. Medicul dentist va va da sa muscati usor pe o bucata de tifon uscat, steril, pe care trebuie sa il tineti timp de 30-45 de minute pentru a reduce hemoragia pana cand aceasta se va opri definitiv. In urmatoarele 24 de ore, nu aveti voie sa fumaţi, sa va clatiti gura insistent sau sa periati dintii invecinati.
Este normal sa resimtiti un anumit disconfort si o senzatie de durere. In aceste cazuri se recomanda administrarea unui calmant. Puteti aplica si o punga cu gheata pe fata, in reprize de 15 minute. Se recomanda sa beti doar cu paiul, sa renuntati la activitatile foarte solicitante si sa evitati sa beti lichide calde. In ziua de dupa extractie, dentistul poate recomanda o clatire usoara a gurii cu solutie sarata caldă (nu o inghititi) sau cu o apa de gura antibacteriana. De regula, disconfortul se va atenua in 3 zile pana la 2 saptamani. Daca durerea persista sau devine severa, daca apare inflamatia, hemoragia sau febra, mergeti imediat la dentist.

Indicat este ca pentru a nu ajunge la extractia dintilor, sa va prezentati la fiecare 6 luni la un control periodic de rutina.

1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?