Acasa sau la stomatolog, albirea dintilor este procedeul care te poate ajuta sa intri in posesia zambetului mai alb si mai stralucitor intr-un timp foarte scurt. Procedura minim invaziva, comuna, dar foarte importanta, se adreseaza acelora dintre noi care-si doresc sa redea culoarea alba si stralucirea dintilor afectati de decolorari sau pete.
Tipuri de albire dentara
Iata la ce ar trebui sa te astepti daca te-ai programat la o albire dentara profesionala:
Sensibilitatea dentara post albire
Albirea dintilor poate avea si efecte adverse, sensibilitatea dentara fiind unul dintre cele mai des intalnite. Fisurile dentare, retractiile gingivale sau obturatiile defectuoase de care poate ca nici nu avem cunostinta constituie un risc de sensibilitate crescuta. Gelurile de albire pe baza de peroxizi au dezavantajul iritarii gingiilor in momentul contactului cu gutierele de albire – acest inconvenient dispare insa in momentul intreruperii tratamentului sau la reducerea concentratiei de peroxid. Pentru a reduce sensibilitatea, se recomanda folosirea unei paste pentru dinti sensibili cu cateva saptamani inainte de realizarea procedeului.
Igiena dentara post albire
In general, dupa albirea dintilor este nevoie de ingrijire atenta pentru a mentine nuanta dorita si acest lucru poate fi influentat de anumite obiceiuri precum fumatul, consumul anumitor alimente si al anumitor bauturi, precum cafeaua sau ceaiul, care pot pata dintii.
Folosirea unei paste de dinti pentru albire poate ajuta la mentinerea albului dintilor prin indepartarea petelor de suprafata, la fel si kiturile cu produse profesionale pentru albire acasa
Igiena orala corecta este esentiala pentru mentinerea unui zambet frumos, asa ca nu uitati sa va periati in mod corect dintii de cel putin 2 ori pe zi si sa folositi ata dentara zilnic. Mergeti periodic la medicul dentist pentru o consultatie generala si pentru realizarea igienizarii profesionale a dintilor, toate acestea contribuind la mentinerea unui zambet alb si stralucitor.