Fatetele dentare sunt pelicule extrem de fine de ceramica, compozit sau zirconiu ce se aplica pe suprafata dintilor pentru a le imbunatati aspectul, oferind rezultate rapide si spectaculoase. Rezistente si durabile, fatetele sunt ideale pentru foarte multe probleme de estetica dentara. In plus, sunt solutia cea mai putin invaziva de corectare a aspectului estetic al dintilor.

Indicatii si contraindicatii

Fatetele dentare pot fi folosite cu succes pentru a rezolva modificarile de culoare sau forma, fracturi, fisuri ale smaltului, dar si in cazul dintilor inghesuiti.

Fatetele nu sunt recomandate insa in cazul dintilor afectati in mare masura de carii, atunci cand pacientul sufera de bruxism, malocluzie (muscatura incorecta) sau cand nu exista suficient smalt dentar. Rolul lor este atat unul estetic, cat si de protejare a suprafetei dintilor (mai ales in cazul dintilor cu smalt subtire si sensibilitate).

Tipuri de fatete dentare

Fatete ceramice (Veneers)

O solutie foarte buna pentru a restabili frumusetea unui zambet cu sacrificiu minim de tesut dentar. Ceramica are o biocompatibilitate buna cu tesuturile parodontale, este rezistenta la agenti coloranti (tutun, cafea, vin rosu etc.) si, cu ajutorul tehnicilor moderne, efectul obtinut este unul extrem de natural si individualizat pentru fiecare pacient in parte. In plus, ceramica ofera textura si transparenta similare dintilor naturali, durabilitate si rezistenta.

Fatete din compozit

Recomandate in cazul problemelor minime de structura, pozitie sau coloratie.

Fatete din zirconiu

Se folosesc de obicei alaturi de alte lucrari dentare din zirconiu.

De ce trebuie sa-mi pun fatete?

Fatetele nu sunt mereu o necesitate, dar daca iti doresti un zambet perfect, Hollywoodian, sunt cea mai buna investitie. Prin aplicarea acestor `mascute` este posibila schimbarea culorii dintilor, corectarea unor defecte ortodontice minore, repararea unor traumatisme dentare, inchiderea spatiilor inestetice dintre dinti si, de asemenea, ascunderea unor pete prezente pe suprafetele dentare.

Medicii nostri recomanda  Digital Smile Design ca etapa esentiala in tratamentele de estetica dentara, un concept nou in tehnologia dentara cu ajutorul caruia va puteti previzualiza zambetul inainte de inceperea tratamentelor.

Cum se pun fatetele dentare

Procedura debuteaza cu o consultatie pentru a stabili obiectivele si asteptarile pacientului, luarea unei amprente si trimiterea specificatiilor catre laboratorul de tehnica dentara. La urmatoarea vizita, medicul nostru specialist aplica restaurarile cosmetice efectuate la comanda pe partea frontala a dintilor, dupa o slefuire minima si rapida. Fatetele dentare sunt o optiune excelenta pentru pacientii care au nevoie rapid de lucrari de cosmetica dentara.

Avantajele fatetelor dentare

Minim invazive si foarte rezistente, pastreaza vitalitatea dintilor, nu se pateaza, sunt de multe ori o alternativa demna de luat in seama pentru coroanele dentare si corecteaza perfect orice modificare de forma, culoare, dar si fisuri sau fracturi dentare, precum si dintii inghesuiti sau, dimpotriva, departati ori inegali.

Rezultate imediate

Unul dintre beneficiile unice ale fatetelor este viteza cu care ne asigura un zambet nou. Din moment ce aplicarea fatetelor se face in maxim doua vizite la dentist, va puteti bucura de noul zambet mai repede decat oricand.

Multifunctionalitate

Fatetele dentare pot rezolva o varietate de imperfectiuni ale zambetului dintr-odata. Ele pot schimba forma dintelui, fracturile si fisurile dentare, inchide spatiile sau, dimpotriva, pot crea spatiere, pot ascunde decolorarile si alungi coroanele scurte.

Durabilitate

Desi fatetele dentare au dimensiunea unei lentile de contact, au dovedit o rezistenta surprinzatoare la masticatie, pete si decolorari. Iar cu o ingrijire dentara corespunzatoare, fatetele pot avea o durata de viata de zeci de ani.

Igiena fatetelor dentare

In momentul aplicarii fatetelor, igiena orala trebuie sa fie corespunzatoare, sanatatea tesuturilor parodontale fiind foarte importanta si pentru rezultatul estetic. Gingiile inflamate si tartrul nu isi au locul in noul tau zambet. O igiena corecta presupune, pe langa periaj si folosirea apei de gura, curatarea spatiilor interdentare cu ata dentara, precum si utilizarea dusului bucal. Controlul si igienizarea in cabinetul stomatologic trebuie sa se efectueze periodic, cel putin o data la 6 luni.

Galerie foto

Doresti o schimbare vizibila?

Programeaza-te acum!

0771 160170
0730 030400
1
Deschide chat
Buna ziua! Putem sa va ajutam cu mai multe detalii despre un serviciu anume?